Over Marktlink

Over Marktlink
Over Marktlink2018-07-31T14:39:42+00:00

Marktlink is een onafhankelijk advieskantoor dat ondernemers begeleidt bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken, ‘buy-outs’ (MBO) en ‘buy-ins’ (MBI). Hiervoor beschikken wij over alle benodigde specialismen om een volledig traject, van eerste oriëntatie tot overdracht bij de notaris, op een professionele en deskundige wijze te kunnen verzorgen. Marktlink begeleidt circa 70 transacties op jaarbasis en richt zich daarbij op het segment midden- en kleinbedrijf, zonder dat wij ons beperken tot specifieke branches. Op dit gebied is Marktlink sinds 1996 actief en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke advieskantoren in deze markt. Marktlink opereert landelijk vanuit de kantoren Amsterdam, Deventer, Gouda en ‘s-Hertogenbosch.

Optimaal resultaat

Een uniek kenmerk van onze organisatie is dat wij onafhankelijk opereren in de markt. Wij zijn niet gelieerd aan een accountantsorganisatie of bank, zodat ons advies en onze begeleiding te allen tijde onafhankelijk zijn en wij daarmee in staat zijn het optimale resultaat voor onze opdrachtgevers te realiseren. Ons team bestaat uit een 70-tal medewerkers met brede expertise op financieel, economisch, commercieel en juridisch gebied. Ook hebben wij onze eigen register valuators in dienst. Doordat Marktlink in het overnametraject interne specialisten kan inschakelen wordt tijd en geld bespaard en verloopt het traject effectiever en efficiënter wat tot een beter resultaat leidt.

Jarenlange ervaring

De adviseurs van Marktlink hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers in verschillende, uiteenlopende branches, waardoor wij inmiddels kunnen terugkijken op een breed scala aan succesvolle transacties. Wij hebben ondernemers begeleid bij transacties in  branches als de bouw, (groot- en detail)handel, (zakelijke)dienstverlening, detachering, ICT, installatie, industrie en grafimedia. Om je een beeld te geven van door ons uitgevoerde opdrachten verwijzen wij je graag naar onze website www.marktlink.nl Een aantal van onze referenties kun je vinden onder www.marktlink.nl/praktijkvoorbeelden. Marktlink is aangesloten bij de brancheorganisaties DCFA (Dutch Corporate Finance Association), het NIRV (Vereniging Nederlands Instituut voor Register Valuators) en NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen).

Waarin onderscheidt Marktlink zich van andere partijen?

  • Actieve aanpak. Naast het plaatsen van een profiel in ons netwerk, worden binnen het profiel passende bedrijven door Marktlink actief benaderd om hun bereidheid voor koop of verkoop te toetsen. Deze aanpak zorgt meestal het snelst voor het gewenste resultaat.
  • Ruime ervaring binnen de MKB sector. Marktlink begeleidde reeds meer dan 500 bedrijven, jaarlijks meer dan 70 transacties.
  • Vaste prijs voor het totale traject opgesplitst in prijzen voor delen van het traject, dus geen “uurtjefactuurtje” en ook geen “no cure, no pay”.
  • Win-win situatie. De prijs voor het totale traject is zo samengesteld dat een groot deel van het bedrag pas bij succesvolle afronding wordt betaald, terwijl een groot deel van de inspanning aan het begin van het proces ligt. Marktlink is dus een risk-sharing partner.
  • Elk deeltraject wordt afgesloten met een “product”, zoals een waarderingsrapport of een intentieovereenkomst.
  • Goede referenties. Er zijn al meer dan 500 transacties succesvol afgerond. Er is veel vertrouwen bij onze relaties waaronder banken en accountants. Maar ook bij de ondernemers, die ons aanbevelen bij hun collega’s.
  • Effectieve aanpak, omdat binnen Marktlink alle expertise aanwezig is.
Team Marktlink

Staat jouw droombaan er niet tussen?
Verpletter ons dan met een open sollicitatie, want wij maken graag kennis met talent.