Mijn naam is Joost Klein Poelhuis en ik werk sinds augustus 2018 als consultant bij Marktlink Amsterdam. Tijdens mijn master Financial Management aan de Nyenrode Business Universiteit kwam ik erachter dat ik het opstellen van financiële modellen interessant vond, maar dat ik ook op zoek was naar klantcontact en ik niet de hele dag in Excel wilde werken. Een kennis vertelde mij dat M&A consultancy in de MKB-sector een goede combinatie is van scherpe analyses maken en sociale interactie. In mijn zoektocht naar banen in deze sector kwam ik al snel bij Marktlink uit. Doordat het de grootste onafhankelijke speler is in de Nederlandse fusie- en overnamesector heeft het bedrijf veel slagkracht, wat mij direct aansprak.

De eerste start

Marktlink kent een inwerktraject van één week waarin nieuwe werknemers de vier verschillende vestigingen bezoeken om een aantal voorbeeldopdrachten te behandelen én om kennis te maken met de nieuwe collega’s. Samen met een andere starter die tegelijk met mij begon ben ik naar Deventer, Gouda, Den Bosch en naar onze eigen vestiging in Amsterdam afgereisd. Deze week gaf ons de kans om onze studiekennis op te frissen op gebied van fusies en overnames, maar ook om de vertaalslag van theorie naar praktijk te maken. Wat mij deze eerste week in het bijzonder is bijgebleven is dat elke vestiging een eigen sfeer heeft, maar dat de collega’s ook veel waarden delen. Hierbij staan behulpzaamheid, passie, met veel energie aan projecten werken en ruimte om jezelf uit te dagen centraal. Daarnaast wordt er heel veel gelachen met elkaar.

In mijn zoektocht naar een baan vond ik het belangrijk om direct verantwoordelijkheden te krijgen, die ik bij Marktlink ook kreeg.

Direct aan de slag

In de tweede week begon mijn eerste echte werkweek op mijn nieuwe vaste plek in het Marktlink-kantoor Amsterdam. Hier kwam ik terecht in een kantoor met twee meer ervaren collega’s en kon ik direct aan slag met het meehelpen aan verschillende verkooptrajecten. In mijn zoektocht naar een baan vond ik het belangrijk om direct verantwoordelijkheden te krijgen, die ik bij Marktlink ook kreeg. Initiatief nemen wordt hierin zeker gewaardeerd en zorgt ervoor dat het leertraject een stuk sneller gaat. Natuurlijk wordt er niet van je verwacht dat je direct alles kunt of weet, maar wanneer je actief bij projecten betrokken wordt leer je verrassend snel hoe de wereld van fusies en overnames in elkaar steekt en kun je jezelf ontwikkelen tot een breed ontwikkelde professional in het vakgebied.

 

Wil jij ook betrokken zijn bij het complete M&A proces en gelijk vanaf de eerste dag verantwoordelijkheden krijgen? Kijk dan eens naar de vacature Junior Consultant, wie weet is de volgende blog dan van jou!